fredag 9 september 2016

Fågelsta  9/9 -16


Hej!




Fredag morgon och full fart på kardorna i Svanboet. Vi har precis kommit igång med Skapande skola. Vi har hjälp av Nina Bäckman från Hemslöjden i Linköping. Just nu får barnen prova på att tova sulor av ull till sina vinterstövlar. Vi kommer också att få jobba med lera, lin och halm under hösten.
Vi har också haft höstens "Temastart" som har fått namnet "Gjort är Gjort". Det kommer  handla mycket om historia och religion. För vår del gäller medeltiden och sedan kommer vi att bekanta oss med de stora världsreligionerna. Under nästa vecka startar vi med vår NTA-låda där vi kommer att lära oss vad som flyter eller sjunker.
Eftersom torsdagens idrottspass försvann pga. temastarten har jag lovat barnen ett långpass på måndag. Vi springer bort till skogen, där bygger vi hinder och kör hinderlöpning för att sedan springa tillbaka till skolan. En liten fika är gott att ha med sig. På torsdag i veckan som kommer är det dags för "Skoljoggen". En frivillig "springpeng" gäller som vanligt. Det vi får in går till barn i nöd.


Ha en skön helg!
Kerstin


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar