torsdag 22 september 2016

Fågelsta  22/9- 16


 
Hej allesammans!
Idag har vi utökat vår kunskap om hur man bereder lin. Först har vi bråkat linet, det vill säga krossat stamdelarna, för att sedan skäkta det med en skäktkniv. Under skäktningen avskiljs linfibrerna från skärven och till slut har vi häcklat det för att ta bort de sista skärven. Nästa torsdag är det dags att spinna garn av de framtagna fibrerna.
Veckan har som vanligt gått väldigt fort och vi är inne på september månads sista vecka. Arbetet med de  olika ämnena löper på allt efter planerna. Tisdagens skoljogg fungerade mycket bra och flera av våra elever placerade sig fint på mållistan och jag har skickat in springpengen (200kr) till SOS-barnbyar.
På måndag börjar vi våra idrottspass inomhus och det är bra om deras gymnastikskor är riktigt rena. Glöm inte att ta med en vattenflaska. Jag lovar att det blir varmt och svettigt. Vi kommer att jobba med en cirkelträning där alla kroppens muskler får sig en genomkörare. På torsdagarna fortsätter vi med vår löpträning utomhus så länge som möjligt.
På torsdag är det dags för bokbussen så tänk på att packa ner låneböckerna i väskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar