torsdag 19 maj 2016

Fågelsta 19/5 - 2016

Nu är vi i full gång med att knyta ihop saker och ting. Vi är klara med de nationella proven och utvecklingssamtalen. Alla barn har fått nya mål att jobba efter och snart är också våra "Portfoliomappar" är påfyllda. Vi kommer inte att ha någon mer engelskaläxa den här terminen medan matteläxor och läs-och skrivläxorna fortsätter som vanligt. Jag hoppas att alla har kommit igång med att svara på de frågor de fått om människokroppen. Man måste ha god tid på sig och träna vid flera tillfällen.
På torsdag i nästa vecka har vi temaavslutning samt elevrådets dag.
Torsdagen 2 juni åker fyrorna med till Varamon tillsammans med Uffes klass. De kommer få mer information från Uffe. Även treorna kommer att åka iväg den dagen. Vi har blivit inbjudna till Ebba E för att titta på de nya små kaninungarna. Vi passar då på att laga vår egen lunch. På fredagen 3/5 går "Maifdagen" av stapeln. Barnen får tävla i tre olika grenar, löpning, längdhopp och kast med liten boll. Alla ska välja minst två grenar. Egen matsäck gäller den dagen.
Innan terminen är slut ska vi också hinna med att jobba med olika yrkesgrupper. Barnen kommer att få välja ett yrke och med hjälp av sin Ipad göra en presentation. Vi ska också titta på hur man får sin veckopeng att räcka längre.

Trevlig helg !
Kerstin 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar