torsdag 7 april 2016

Fågelsta 7/4 2016

Ytterligare en vecka har gått!
Vi har jobbat med en hel del repetition av de grundläggande räknesätten i matte under veckan och kommer även att fortsätta med det under nästa vecka. Detta innebär att vi inte har något mattebeting i böckerna utan att de får ett mindre antal uppgifter att göra till tisdag, onsdag och torsdag. Fyrorna har provat på att lösa så kallade Känguru-uppgifter, en tävling där olika länder skickat in förslag på uppgifter. Det handlade om problemlösningar och jag har sett att det är något vi verkligen måste träna mera på. För att kunna lösa dessa uppgifter är det viktigt att man har en god läsförståelse, ofta har man gjort fel på grund av att man slarvat vid genomläsningen.
Nästa vecka firar vi "Kärleksveckan" här på skolan. På måndagen kommer vi att vara lite extra kärleksfulla mot vår fina skolgård som kommer att få en riktig uppsnyggning, dvs. vi städar bort allt skräp. Barnen kommer också att tillverka små kärleksaskar som de ska fylla med någon snäll hälsning.
Vi kommer också att vara snälla mot våra kroppar och jobba vidare på vår "Fågelstaklassiker". Nu är det cykel som gäller. Vi har bestämt att cyklar man en timma räknas det som 10km. Skriv ner resultaten i barnens kontaktböcker och skriv under.
Åk 3 är klara med svenskadelen på de nationella proven och kommer att börja med matten under vecka 16.
Under vecka 16 startar vi med fyrornas utvecklingssamtal.
Till sist en liten påminnelse om kommande samarbete med Hemslöjden. Varje elev behöver en liten konservburk (tom) och en pinne ca. 50 cm lång och ca. 4cm i diameter. Det vore fint om ni kan hjälpa oss med detta. Vi ska bygga gitarrer som kommer att se ut som på bilden.

 
Vi är tacksamma om ni kan skicka med detta innan fredagen 29/4.
Tack på förhand!

Trevlig helg Kerstin
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar