fredag 12 februari 2016

Fågelsta 12 februari 2016

Hej !
Nu är det åter dags för lite information från skolan.
Veckan har varit fylld av arbete som vanligt. Vi har kommit igång med ett nytt tema som heter
"Det goda livet". Som namnet visar kommer vi att jobba med mycket som ska hjälpa oss att må bra, allt från att lära känna hur vår kropp fungerar, vad vi kan göra för att få en bättre fysik och vad som krävs för att kunna söka in till olika utbildningar och yrkesval i framtiden. Vi ska också titta på hur vårt land styrs och hur vi kan hjälpa till för att alla som kommer som flyktingar ska få ett så bra mottagande som möjligt.
Vi närmar oss också vårens första ledighet och som vanligt har vi en friluftsdag på fredagen innan lovet. Alla kommer att åka till isbanan i år eftersom det är lite ont om snö och det inte går att åka pulka eller skidor. Skolan står för korv och bröd och lite att dricka, men det är alltid gott att ha en extra fika med sig. Skicka också med lite att dricka. Hjälm är ett måste och vill man spela bandy eller hockey är klubban bra att ha.
Till sist behöver vi er hjälp med att komma till rätta med ett problem som blir större och större. Vi får ofta ta hand om barn som ledsna kommer in och berättar att någon skickat elaka kommentarer på deras telefoner, meddelanden som är svåra att förstå och sårar ända in i själen. Allt detta tar mycket tid att reda ut och själ tid från dyrbar undervisningstid. Telefonerna är sällan ett problem inne klassrummet men så fort vi slutat kommer de fram. Vi har bestämt i klassen att alla telefoner ska läggas i vårt mobilhotell, för att hämtas först när dagen är över. Barnen behöver dem inte under skoltid då det finns telefon i varje klassrum. Jag vill också att ni går in och "kollar" era barns telefoner minst en gång i veckan för att se vad som skrivs. Det ökar barnens trygghet.
Jag hoppas att vi tillsammans ska få våra gemensamma barn att kunna få ett gott liv!
Alla har rätt att må bra!

Nu hoppas jag att ni ska få en trevlig helg!
Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar